tirsdag den 25. juni 2013

10. Invasion: Flower Power

Juni - juli 2008

I juni - juli 2008 invaderede Pink Army Aarhus Artillery Botanisk Have samt offentlige og private blomsterbede i Århus og omegn som en hyldest til ideologien omkring den legendariske Flower Power bevægelse.

Flower Power var et slogan, der blev brugt af hippier i slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne som et symbol på en ikke-voldelig ideologi.

Flower Power bevægelsen er rodfæstet i modstanden mod Vietnamkrigen. Bevægelsen udførte symbolske fredshandlinger, som at give blomster til politifolk og sætte blomster i geværløbet på ROTC rifler.

Vietnamkrigen fandt sted fra 1959 til april 1975 og blev udkæmpet mellem den kommunistiske demokratiske republik, støttet af de kommunistiske allierede, og den amerikanskstøttede Republik Vietnam (South Vietnam).

Millioner af soldater fra begge sider af Vietnam døde såvel som mængder af soldater fra USA og de kommunistiske lande. Mange vietnamveteraner lider stadig under den traumatiske oplevelse.

Flower Power er måske noget, der hører historien til, men ikke volds- og ikke krigsideologi er stadigvæk et aktuelt ønske.Ingen kommentarer:

Send en kommentar