torsdag den 27. juni 2013

22. Invasion: OPERATION Fødselsdagskage

2. april 2009
Føs'dag med Pink ARTillery

Torsdag den 2. april 2009 fyldte Pink Army Århus ARTillery 1 år. 

21 invasioner og 4 operationer "plus det løse" er det blevet til, siden vi den 2.4 08 første gang invaderede Rådhuset i Århus. En rigtig god grund til selvfedt at fejre begivenheden. Og som altid - når gæsterne ikke kommer med gaver, så måtte vi jo selv stå for dem. Vi tænkte at ARoS, det flotte store kunstmuseum i centrum ville være det rigtige sted at uddele PINK ARMY kager til de fredstørstige og kunsthungrende masser. 

Selvfølgelig opdagede en årvågen servicemedarbejder fra ARoS ART Café, at der pludselig var en lagkage for meget og hun var heller ikke helt sikker på, om det var en lovlig kunsthappening. (DET VAR DET IKKE ! ! ! ). Man er jo vant til grænseoverskridende uautoriseret *pis- og **papkunst på de kanter og ville nødig risikere noget. 

Efter en halvhjertet redningsaktion af projektet hos Cateringchefen – et sidste forsøg på at få goodwill inden vi måske blev smidt ud - (Han: "Jeg ved jo ikke, hvad der er i kagen" - Vi: "Det ved du heller ikke hos Føtex" og "Jeg kan ikke bare forære kager væk" - Vi: "Så forærer vi kagerne til cafégæsterne" og han "Jeg har så stadig ansvaret") -  afblæste vi ARoS ART Café; der i dagens anledning fik lov til at beholde sin ELITE SMILY. 

Dog fandt vi senere ud af, at vi "glemte" den ene lagkage på disken i vores sorg over at ARoS ikke ville fej-re fødselsdag med os. 

Resten af kagerne endte på Århus Kunstbygning, hvor personalet muligvis troede det var en del af Kunstnernes Påskeudstilling, som var under opsætning den torsdag i april. 

Lørdag eftermiddag forlød det, at kagerne var blevet ædt af en flok kunstnere og udstillingsophængere på Kunstbygningen (...og de overlevede så vidt vides alle).

Kager kørt i stilling på Aarhus Kunstbygnings Café
*Pis.Uwe Max Jensen blev landskendt i januar 2005, hvor han tissede i Olafur Eliassons vandskulptur Waterfalls på kunstmuseet ARoS i Århus. Ifølge ham selv udførte han et performanceværk ved navn At hæve vandstanden i en skulptur af Olafur Eliasson. Jensen blev ikke politianmeldt, men blev bortvist fra museet. Udvisningen blev ophævet i december 2008.

**Pap.I 2005 smuglede Søren Behncke alias Papfar, under dække af en polterabend, en mandsstor slangebøsse ind til museets vartegn, Ron Muecks Boy. En aktion, der blev dokumenteret i én noget mere omfattende retrospektiv udstilling på ARoS med kunsneren i 2008.

Kilder: wikipedia: Uwe Max Jensen & kunsten.nu: Historien om Papfar og ARoS.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar