søndag den 30. juni 2013

46. Invasion: Plant et træ

23. April 2011

Guerilla Gardening for blodbøgen

Den 13. februar 2011 blev byens smukke blodbøg på Randersvej fældet. Pink Army Aarhus ARTillery lovede "sød hævn" til foråret. Det blev så i dag d. 23. april, hvor 10 nye blodbøge blev plantet på forskellige steder i Aarhus.

Byens smukke blodbøg måtte lade livet for en ny letbane. Og ja - selvfølgelig skal vi ha' en letbane, da det er sundere for miljøet end tons tung trafik på Randersvej. Men hvis man ville, kunne banen have været ført uden om bøgen.

Blodbøgen, der blev plantet til minde om Rytterslaget i Aarhus d. 31. maj 1849, havde trods alt større historisk værdi end McDonalds, BlockBuster, Aldi og deslige, som ligger på pladsen uden om. Så hvorfor ikke fjerne dem i stedet mod genhusning – og lade det gamle træ i fred?

PinkArmy Aarhus ARTillery kæmpede for blodbøgen i tre år - først ved at lave en Human Chain af pink soldater i juni 2008. Siden slog vi lejer ved bøgens rod på 161 års dagen for rytterslaget i 2010. Men, men det gamle træ blev fældet og Pink Army tabte kampen.

Hævnen blev sød. Nu har Aarhus nemlig 10 nye blodbøge spredt rundt omkring i byen - og naturligvis også en ny på pladsen, hvor det gamle træ stod. Så længe det varer.

Et af træerne blev plantet ved AroS, som en lidt for-sinket fødselsdagshilsen, for at holde tradioionen om at holde ARTelleriets vores årlige fødselsdag (2. April) på Kunstmuseet i hævd.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar