tirsdag den 25. juni 2013

8. invasion: Operation Vikingetræf

24 – 25. maj 2008

I Week-enden d. 24 – 25. maj 2008 blev de gamle vikinger 
genoplivet i Vikingebyen AROS (Århus)

Faktisk var de fleste vikinger fredfyldte og harmløse landmænd, jægere, håndværkere og erhvervsdrivende, der handlede med folk i Mellemøsten og begik sig i hele verden.

Den vigtigste gud var Odin, som er en pendant til Merkur – Guden for handel.

Ikke desto mindre er vikingerne bedre kendt for vandalisme og store kampe. Vikingerne brugte kun nogle få våben som økser og hjelme og lignende. Kun rige mennesker anvendte sværd og skjold.

For krigerne var det en ære at dø i en kamp. Det gjorde dem til gode krigere, da de ikke var bange for noget. Krigere som døde i kamp kom til Asgaard og levede med guderne. Krigere, der døde en naturlig død, endte i Hel. Helheim (Huset i Hel) er en af de ni verdener i nordisk mytologi – et sted for døde mennesker, og dertil et meningsløst sted at bo.

Der er ingen tvivl om, at vikingerne ville have beordret moderne soldater, og deres ledere til Hel. Bagholdsangreb, masseødelæggelsesvåben og langdistance raketter giver ikke nutidens soldater en chance for at forsvare sig selv. Tyr, vikingernes krigsgud og gud for retfærdighed ville være blevet rasende over nutidens krigsstrategier og havde uden tvivl forlangt fred på jorden straks!.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar