søndag den 30. juni 2013

39 Invasion: OPERATION Happy Birthbay

12 aug 2010

10. august fyldte den danske flåde 500 år.  I den anledning søsatte Pink ARTillery en fredsflåde i Århus å. En dykker fra det lyserøde frømandskorps stod for den maritime underholdning.


Dagen skulle have været en rigtig festdag med grundlæggelsen af den pinkfarvede fredsflåde i selvsamme by, som Søværnets Operative Kommando har til huse. To generaler fra Pink Army (Pearlharbour og Pinkgomery) drog derfor ud til SOK for at ønske tillykke med dagen i håb om 500 nye år i fredens tegn. Gaven skulle være en kunstinstallation bestående af små hyggelige og fredelige legetøjssoldater i græsset og i hegnet om bygningen.

Men nej, nej så festligt måtte 500 årsdagen (og grundlæggelsen af fredsflåden) ikke være. To MP’ere (militærpolitiet) kom ud og afbrød installationen af ARTelleriets velmente gave og bad generalerne om at slette alle fotos, der viste bygningen, samt at opgive Cpr-nummer, navn og adresse. ELLERS VILLE DE TILKALDE POLITIET og. KONFISKERE KAMERAERNE. Argumentationen var at man ikke må fotografere ind mod militære bygninger. 

Hmmm! – tænkte generalerne – og spurgte undrende: Hvor er skiltet, der fortæller, at man ikke må fotografere? Der er ikke noget skilt - forklarede en lettere undskyldende betjent. I disse terrorist tider løber vi ingen risici - sagde den anden betjent. Nej - svarede en af generalerne -  men tror du terrorister går så åbenlyst rundt lige foran overvågningskameraet?  Næ - svarede den anden betjent også lettere undskyldende.

De to generaler gik lettere undrende fra stedet ærgerlige og uden ret mange billeder tilbage. Men Søværnets Operative Kommandos bygning, som vi ikke måtte fotografere, ja den findes på deres  egen hjemmeside og på google maps. Nu ved vi jo godt at handlingen beror på frygten for spionage og telelinser, men to billige digitalkameraer, og åbenlys adfærd, skulle i virkeligheden være nok til at beholde de helt uskyldige billeder af små legetøjssoldater på et hegn. Ingen kommentarer:

Send en kommentar