søndag den 30. juni 2013

50 Invasion .: Århus for Mangfoldighed

31. marts 2012


Nu havde Pink Army Århus ARTillery jo håbet på, at vi ville kunne fejre vores halvtredsindstyvende invasion med vores fjerde fødselsdag (i morgen den 2. april) på Aros eller i en anden hyggelig kunstnerisk sammenhæng. MEN det skulle komme til at gå helt anderledes, fordi Anders Behring Breiviks ultimativt, højreekstremistiske venner fra Nordic Defence League havde besluttet at Århus den 31. marts skulle danne rammen om en stort anlagt demonstration mod en påstået islamisering af Europa.   

Aftenen før demonstrationen var Århus ARTillery på inspektion i Mølleparken (hvor ekstremisterne af politiet  havde fået tilladelse til at afholde deres  demonstration) med vore fredsskabende tropper. Politiet var dog ligeledes på fredsskabende mission i området, så planen måtte skrottes. På trods af, at vi forsikrede dem om, at vi kun skød med blitz og kameraer, fik vi besked om at overlade arenaen til dem.  Vi fik kun skudt nogle enkelte billeder og måtte derefter trække vores tropper hejm igen.

Istedet for deltog Pink Army Århus ARTillery så på dagen  i en fredelig moddemonstration organiseret af Århus for Mangfoldighed. Demonstrationen, der der samlede 5000 mennesker, var 30 gange større end den lille flok på 150 mennesker, som højreekstremisterne fik samlet og forløb i god ro og orden.

Mens vi sikrede den store demonstration, bestående af alt fra bedstemødre, fagforeninger, pædagoger, og alle hudfarver indløb der desværre rapporter om, at der var udbrudt uro i området omkring Mølleparken: Nogle lømler var taget videre fra Bispetorv (hvor Århus for Mangfoldighed havde fået lov til at afslutte deres demonstrationstog) til Mølleparken for at ytre deres uforbeholdende mening om sagen. Da politiet spærrede området udviklede det sig til slagsmål og uro, der resulterede i nogen og firs anholdelser - med den vinkling i pressen, man kan forvente.

Ud fra dette forløb kan vi lære følgende:

Det kan kun betale sig at demonstrere FREDELIGT mod  ekstremisme, fanatisme, fascisme, nazisme,  racisme og intolerance HVER GANG de stikker deres grimme hoveder frem.
OG  hvis man overlader det fredsskabende arbejde til den instans i det danske retssamfund, der har et voldsmonopol (POLITIET), så er freden ikke sikret af den grund.
PINK ARMY elsker mangfoldighed og tolerance.defence league 
Moddemonstration

Mod-demonstration for mangfoldighed
NB. Den norske højreekstremistiske terrorist og massemorder, der bombede stortinget i Oslo  og udførte massakren på Utøya, den 22 juli 2011, Havde efter eget udsagn forbindelse med  English Defence League. Selvfølgelig lagde Pink Army blomster ved det norske konsulat den dag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar