onsdag den 26. juni 2013

REPORTAGE: OPERATION M / S Stubnitz

Af K.K.Pearlharbour
Cand. mag. Kult-Historie og Freelance journalist.

DEN JYSKE BONDEHÆR har sat sit bonderøvsaftryk på det Tyske kulturskib M/S STUBNITZ, der ligger for anker i København.

Sommertid er rejsetid! Mens andre tager til sydens Sangrina barer, til de hippe kulturbyer Berlin, Barcelona eller New York eller bare i sommerhus ved vestkysten, fulgte PINK ARMY ÅRHUS ARTILLERY et nødråb fra København: Den tyske festbåd M/S Stubnitz ligger i denne måned for kaj på et udsat sted lige mellem Politigården, Christiansborg og Udenrigsministeriet. 

PINK ARMY COPENHAGEN har påtaget sig at beskytte båden under opholdet i Dronningens Stad - og på trods af gentagne invasioner udøvet af vore tapre københavnske venner forsvinder deres tropper igen og igen på mystisk vis? Er fjenden for stærk? Eller hvad sker der???

Nu er det en slet skjult hemmelighed, at københavnere (i al almindelighed (undtagelser bekræfter reglen) ser lidt ned på jyder: de opfattes som smålige, nærrige, tavse, dumme, ukultiverede ... kort sagt som "BONDSKE". For at spille lidt med på klicheen besluttede Århus ARTillery at give M/S Stubnitz en rigtigt "bonderøvs" behandling og invadere med en lyserød hær bestående af landmænd og deres dyr.

Ankommet på båden mødte vi en lidt fjendtlig holdning fra den faste besætning af punkere: *"Muss das echt sein? Könnt ihr nicht sehen das überall diese NO TAGS aufkleber sind?" 

Efter en samtale med næstkommanderende, der med et skuldertræk sagde:**”Ihr müsst verstehen wir haben hier solche und solche in der Crew. Einige finde das es eine gute Idee ist und andere haben die Schnauze voll von Tags." - gik Pink ARTillery i krig. 

Efter 10 minutter fandt General Pinkgomery (der i dagens anledning også var spejder) frem til de forsvundne københavnske PINK ARMY soldater: de var blevet bortført af skibets maskinmester; han havde 170 soldater opstillet i et "backstage" rum! 

Således oplyst slog den jyske bondehær til med fuld styrke og fik sat sit bonderøvsaftryk i staden. Vi entrede de mest gemte hjørner ombord, og vi var på de steder, selv en tolder aldrig havde set.

Og vi kom igen om aftenen, da der var fyldt med feststemte mennesker for at sikre god ro og orden. Om natten sikrede nogle monsterkaniner båden under en hip-hop koncert.

KØBENHAVN HAR BRUG FOR AARHUS ARTILLERY ... VI KOMMER IGEN !   

Oversættelse fra tysk:
*(Skal det virkelig være rigtigt. Kan I ikke se, at der overalt er opklæbet klistermærker med: NO TAGS). 
**(I må forstå, at vi har både den en og den anden slags folk i besætningen. Nogle synes idéen er god, hos andre hænger TAGS dem ud af halsen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar